Cirkon

Cirkon fogpótlások

Mi az a cirkon

A cirkon-oxid vizsgálata során a kutatók egy olyan anyagra leltek, amely egyesít minden jó tulajdonságot, amit egy fogpótlástól elvárhatunk. A kristályszerkezetű cirkon a föld legstabilabb anyagai közé tartozik . Cirkonból vannak a csípő-és térdprotézisek, a Porsche fékbetétje, hőállósága miatt az űrsikló hőpajzsa, stabilitása miatt a vegyipari edények alapanyaga, de legnagyobb mennyiségben az atomreaktorok felépítője, és az urándúsító gépek anyaga.

A cirkon fogpótlások jellegzetes tulajdonságai:

– használatával elkerülhető a fémallergia

– nem vezeti az elektromosságot, nem alakul ki “fémes” íz a szájban

– nem vezeti a hőt, így csökken a hideg-meleg túlérzékenység a fogban

– a cirkon váz erősebb az egyéb fogászati fémeknél

– fogszínű a váz, fényáteresztő tulajdonsága kiváló

– kiküszöbölhető a sötét ínykontúr

– természetes fogakhoz hasonló, tökéletes pótlás készíthető

– a számítógépes technológia miatt precíz, pontos és tartós fogpótlás készíthető belőle

– implantátumokra is készíthető belőle korona vagy híd

– évek múltán sincs elszíneződés, nincs allergia

– az egész eljárás körülbelül 60 percet vesz igénybe, egyedi esettől függően ( ha nem kell kezelni a fogat ) .

A fogpótlás elkészítésének folyamata:

1.Nagy pontosságú lézerszkenner digitalizálja az anatómiai viszonyokat.

2.Számítógép segítségével a fogtechnikus megtervezi a fogpótlást.

3.A számítógép vezérelt frézgép kifaragja a tömbből a pótlás vázát vagy kész koronát.

4. Szinterkályhában eléri a kívánt keménységet.

5. A váz pontosságának ellenőrzése után porcelán leplezéssel alakítjuk ki a kívánt formát.

A CAD CAM fogtechnikai technológia lényegesen pontosabb koronát, ezáltal pontosabb illeszkedést tesz lehetővé. A pontos illeszkedés előnye hosszú távon térül meg – minél pontosabb az illeszkedés, annál kisebb a korona széle melletti fogszuvasodás esélye.

Az emberi szemet a lézeres letapogatás váltja fel, melynek eredményeként a letapogatott minta hajszálpontos képe jelenik meg a képernyőn. Az emberi kezet pedig egy számítógép vezérelte frézgép váltja ki, mely nanométeres hűséggel faragja ki a belé programozott digitális kép mását.

A régebbi technológiák esetében a szürke csík akkor jelent meg, amikor az íny visszahúzódott, ami bizonyos mértékű gyulladást jelentett. Ez a szervezet tiltakozása volt a fogpótlással szemben, elsősorban a fém jelenléte miatt. A cirkon korona esetén ez a szövetbarát jellemző abban is kifejeződik, hogy az íny képes ránőni a fogra, mint ahogy az eredeti fog esetében.

Nagyon pontosan illeszkednek az ínyhez, így nem alakul ki mellettük ínygyulladás, ami az ínyvisszahúzódás leggyakoribb oka, tehát fogak élettartama ezáltal hosszabb lesz. Mivel fémmentes az évek előrehaladtával sem alakul ki szürke szegély az íny mentén.

Korunk népbetegsége az allergia , és talán az sem meglepő , hogy az allergiások 30% -a szenved fémallergiától . Ha Ön is ebben a cipőben jár , akkor jó ha tudja , hogy léteznek tökéletesen fémmentes fogászati megoldások , melyek Önt is megszabadíthatják az allergiától egy életre .

Mi vállaljuk , hogy személyautóval elmegyünk Önért Kárpátalja bármelyik részére, röntgenfelvételt készítünk , megcsináljuk a cirkon fogpótlást , ami foganként 200EURO-ba kerül és körülbelül 60 percet vesz igénybe, egyedi esettől függően . Ezután visszaszállítjuk ügyfelünket.